Infotekets egna barnböcker

Barn mår bra av att veta. Därför producerar infoteket två egna serier med barnböcker. Kompisserien riktar sig till alla barn som vill veta mer om olika funktionsnedsättningar. Anhörigserien riktar sig till barn som har en nära anhörig med funktionsnedsättning.

Kompisserien

Bokparad_nio barnböcker

Lär känna Max, Lova, Dante, Maja, Oscar, Ella och deras vänner i infotekets kompisböcker. Det är en bokserie i mini-format med fokus på barn som har olika funktionsnedsättningar. 

Serien är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat. Du är välkommen att beställa böckerna från infoteket.


I kompisserien ingår:Anhörigserien

Alla omslag
Följ med hem till Wilma, Sara, Kalle, Hannah och flera andra barn. Hur ser vardagen ut när mamma eller pappa har till exempel adhd, tvångssyndrom, depression eller cp-skada? Vilken hjälp får familjen? Hur kan det bli bättre? I slutet av varje barnbok finns råd till barnen om vad de kan göra om de känner sig oroliga för sina föräldrar. 

I anhörigserien ingår:


Anhörigserien som filmer

Böckerna i anhörigserien finns som filmer på vår Youtube-kanal. De finns med svensk, finsk, engelsk och arabisk text.

 

Vad kostar böckerna?

För verksamheter i regi av Region Uppsala är böckerna gratis.

För övriga verksamheter och organisationer kostar böckerna 25 kr/st (plus 6 % moms). Eventuell fraktkostnad tillkommer.

För privatpersoner är böckerna från våra barnboksserier gratis. Det gäller max två böcker för privat användning. Därutöver kostar böckerna 25 kr/st (plus 6 % moms). Eventuell fraktkostnad tillkommer.  

Beställning

Beställ via e-post infoteket@regionuppsala.se eller telefon 018-611 66 77.