Covid-19 / Corona – Information för dig som ska besöka Folktandvården

Om du är sjuk stanna hemma 

(Uppdaterad 2020-05-20) Folktandvården ökar sin verksamhet igen. Just nu kallas de som är i stort behov av tandvård som riskerar försämrad tandhälsa. Du kan vara trygg med att komma till oss - vi har som alltid strikta hyginerutiner. Hör av dig till din klinik om du har frågor om din tandhälsa. Tills vi ses vill vi tacka våra patienter för tålamodet och förståelsen i denna tuffa tid!

Dina tänder och din hälsa är viktiga för oss. 

Vi återgår succesivt till ordinarie verksamhet. Med stor omsorg kring riskgrupper och fokus på patientsäkerhet. Alla berörda patienter som har en inbokad tid under maj och juni kommer att kontaktas för avbokning eller ombokning. Om du har tandvårdsbesvär som inte kan vänta så behåller du din bokade tid. Du kan alltid ringa din klinik för tips och råd. Vi finns här för dig: Kontaktuppgifter till våra kliniker

Förstärkta hygienrutiner. 

Folktandvården har alltid arbetat efter mycket noggranna hygienrutiner. Nu har rutinerna förstärkts ytterligare och alla behandlare använder både visir och munskydd vid alla nära patientkontakter.
Läs mer om våra hygienrutiner här

Akuta tandproblem och luftvägsinfektion / Covid-19
Vid sjukdom – luftvägssymtom, feber, hosta och förkylning – och akuta tandvårdsbesvär, kontaktar du din ordinarie Folktandvårdsklinik för bedömning av tandläkare. Kontaktuppgifter till våra kliniker
Om du bedöms behöva akut tandvård kommer du att tas om hand på vår särskilda stödklinik som behandlar patienter med luftvägssymtom/covid-19 på ett tryggt och patientsäkert sätt.
De akuta problem som tas om hand är exempelvis tandvärk som inte går över trots värktabletter, olycksfall eller tandskada.
Den tillfälliga stödkliniken tar inte emot drop-in och kan inte bokas direkt.Vid behov av akut tandvård behöver du ringa till din klinik för att boka tid.

Äldre än 70 år eller tillhör någon riskgrupp

Patienter som är 70 år och äldre eller riskgruppspatienter hanteras enligt mycket strikta rutiner med hänsyn till social distansering och begränsad smittspridning. De slussas direkt in i behandlingsrummet och väntar inte tillsammans med andra patienter i väntrummet.
Har du en bokad tid så ändrar eller avbokar du din tid på 1177.

Behov av medföljare?

 För att undvika smittspridning ber vi dig att som högst ta med en medföljare till ditt besök. Tack för din förståelse!

För dig med Frisktandvårdsavtal

 Om du skulle behöva avboka din tid på grund av sjukdom och ditt avtal skulle löpa ut innan du hinner komma till kliniken så erbjuder vi dig att omteckna ditt avtal baserat på senaste riskbedömningen. Om du har tandbesvär just nu så hör av dig till din ordinarie klinik för närmare konsultation.

Stanna hemma om du är sjuk
Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som har symtom, även lindriga, att begränsa sociala kontakter för att bidra till minskad smittspridning. Har du ett bokat besök hos Folktandvården och känner dig sjuk? Då ber vi dig att eller boka av din tid på https://www.1177.se, eller ringa din klinik. Kontaktuppgifter till våra kliniker
Om du är sjuk och uppvisar symtom ska du kontakta sjukvården genom att ringa till 1177.
Har du frågor om coronaviruset / covid-19 ska du i första hand ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Läs mer om hur vi arbetar med hygien på våra kliniker, med fokus på god vård och hög patientsäkerhet.