Laser

Laser används för att laga tänder, behandla tandlossning och motverka ilningar i tänderna. Det speciella med laser är att metoden upplevs behagligare av patienter och kan vara en bra metod för patienter med tandvårdsrädsla.

De flesta patienter upplever att laserbehandling är smärtfritt och att ljudet känns annorlunda, vilket gör att patienter som lättare kan slappna av med laserljudet. Laser är även bra vid operationer då den ger finare sårytor, mindre blödning och i samband med vissa operativa ingrepp behöver man inte sy. Dessutom får du en betydligt snabbare och finare läkning.

Behandlingen är väldigt exakt och eftersom man i de flesta fall kan laga tänder utan bedövning, ökar möjligheten för tandläkaren att laga flera tänder på samma gång. Nackdelen är att behandlingen i vissa fall tar längre tid än vanligt och att tekniken har vissa begränsningar. Det går till exempel inte att ta bort guld-, amalgam- eller hårda porslinsfyllningar med laser. Behandlingen är dock ett bra komplement att ta till när fyllningarna har tagits bort med den vanliga borren.

Laser finns på Liljeforstorg och pedodonti (specialiserad barntandvård på Vretgränd 9) samt specialistkliniken på Kaniken.