Hudmottagning

Under sommaren är hudmottagningen stängd
1 juli - 18 augusti

Vid behov av rådgivning då vi inte är på plats kontakta din vårdcentral.
Är du redan patient hos oss, och har behov av receptförnyelse eller har frågor om pågående behandling, hänvisar vi till Hudmottagningen, Akademiska sjukhuset
telefon 018 -611 50 60.

Hudmottagningen i Enköping tar emot patienter med olika typer av hudsjukdomar. De vanligaste hudbesvären som vi behandlar är hudförändringar, psoriasis, eksem och acne. 

Två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar, arbetar hudläkare från Akademiska sjukhuset på vår mottagning.

På hudmottagningen genomför vi, på ordination av våra läkare, medicinsk ljusbehandling. Klicka på länken till vänster för att läsa mer om ljusbehandlingen.

Hur söker jag vård

För att få en tid på hudmottagningen underlättar det med en remiss från din husläkare. Husläkarna kan behandla många hudåkommor och därför rekommenderar vi dig att i första hand kontakta din husläkare för hjälp.

Du når sjuksköterska för rådgivning, receptförnyelse och tidsbokning på tel: 0171-41 81 70.

Vi använder oss av telefonsystemet Call Guide

När du ringer oss från din telefon svarar en röst som ber dig knappa in det telefonnummer där du vill bli nådd. Du som inte har en knapptelefon lämnar i stället ett röstmeddelande. Du får nu ett meddelande från mottagningen som berättar vid vilken tid du kommer att bli uppringd.

För dig som patient innebär systemet att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö. Våra telefontider hittar du i menyn till höger.

Nå oss på internet

Med e-tjänsten "1177 Vårdguiden", som du hittar högst upp i högerspalten på sidan, kan du nå oss via internet.

Receptbrevlåda

Vid vår reception finns en receptbrevlåda där du som är patient hos oss kan lämna önskemål om att du vill ha ditt recept förnyat. Lådan töms en gång i veckan. Fyll i blanketten "Förnyelse av recept" som finns i ett fack bredvid lådan. Dina mediciner kommer att finnas på apoteket inom ungefär 7 dagar.