Medarbetare vid lasarettet

Lasarettet i Enköping - Stor omtanke i litet format

Information om coronaviruset -

about corona in other languages 

Enligt Folkhälsomyndigheten är risk för smittspridning av coronasmitta (covid-19) i Sverige mycket hög.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, halsont, hosta eller feber?

Då ska du inte gå på ditt inbokade besök på lasarettet. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Hör av dig till oss så bokar vi in en ny tid.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver sjukvårdsrådgivning.

Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

På grund av smittorisken har vi också besöksförbud på lasarettet. Det innebär att du inte kan ha med dig flera medföljande till ditt besök. Undantag kan göras för en medföljande vid speciella behov. läs mer här

Corona - självskattningstest

De flesta som smittas av coronaviruset får milda symtom. Vi har tagit fram ett självskattningstest där du får svar på om du bör ringa 1177 och få råd eller om du kan ta hand om dig själv hemma. Testet hittar du här

Triageringstält utanför Akutmottagningen

Nu finns det ett tält uppsatt utanför akutmottagningens entré. Tältet används för att göra en första bedömning av patienter utanför lasarettet. Besökande i bil kan därför inte längre köra ända fram till ingången och patienter kommer att behöva gå en liten bit. Skyltar är uppsatta för att hänvisa bilar rätt. Ambulansinfarten påverkas inte.
Tältet är inte en "öppen provtagningsmottagning" för covid-19. Provtagning av misstänkt covid-19 utförs endast på inneliggande patienter.