Aktuellt - www.lul.se

Teaterhösten 2018

Efter denna soliga och varma sommar kanske det kan kännas bra att krypa in i mörkret i teatersalongerna och uppleva andra världar? I höst kan man ta del av både hurmor och allvar och teater och dans i hela länet. Scenkonstkarusellens höstföreställningar består av en för barn, Burger Princess och en för vuxna/ungdom, Under är jag bar. Mer informatiom om Scenkonstkarusellen finns under fliken Se teater.

Den 20 september kan man se Uppsaladansaren Su-En göra sin Butoh-föreställning IKI-liv på Eric Sahlström Institutet i Tobo - missa inte den!  Om ni vill ta del av en sann historia om ett osannolikt mod ska ni bege er till Gottsunda Dans och Teater eller varför inte till Tierp eller Enköping  i slutet av september och se Några av oss- Vedem magasin. En berättelse om en 14-årig pojke som startar en tidning i koncentrationslägret Theresienstadt. Vill ni istället skratta så att ni får ont i magen ska ni se 123 Schtunk i Enköping den 13 oktober. På Reginateatern kan ni ta del av berättelser och musik från Tornedalen i  föreställningen Tjära människa den 4 november. Teatern spelas på svenska  men musiken sjungs på meänkieli (tornedalsfinska). På Reginateatern och Uppsala Stadsteater visas ju också många olika föreställningar hela hösten. Den nystartade teaterföreningen i Östhammars kommun visar Man skulle veta vad lycka är den 11 november i det nyöppnade fina kulturhuset Storbrunn i Östhammar!
Mycket att välja på alltså! Väl mött i salongerna!

Mer information om riksteaterföreningarnas föreställningar finns på www.uppsalalan.riksteatern.se och