Litteraturkarusellen våren 2019

Litteraturkarusellen är ett läs- och litteraturfrämjande samarbete mellan Regionbibliotek Uppsala  och kommunbiblioteken i Uppsala län. Varje höst och vår besöker två författare bibliotek i länet.

Litteraturkarusellen har pågått sedan 2014 och är en del av vår litteratursatsning och av vårt arbete för biblioteksutveckling.


Litteraturkarusellens logotyp

 

 

Till våren 2019 engagerades författaren Lars Sund samt författaren och finsnickaren Moa Brännström Ott. Lars är aktuell med romanen "Där musiken började" och Moa med fackboken "Trä".

 Lars Sund foto laurant Denimal

 

Lars Sund, foto Laurent Denimal.

Författaren Lars Sund är född och uppvuxen i Jakobstad och sedan 1978 bosatt i Uppsala. Sedan 1999 författare på heltid. Där musiken började (2018) är hans tionde bok och den andra delen av en trilogi som inleddes med Tre systrar och en berättare (2014).
 
Om boken: "Efter den internationella succén med operan Tom of Finland blir den finländska postminimalistiska kompositören Alf Holm berömd. I sin nya roman Där musiken började går Lars Sund tillbaka till Alfs rötter i en cellulosadoftande österbottnisk hamnstad. En berättare för ordet, assisterad av sin skrivlärare och framför allt av vålnaden efter Odin Sikström, lokal tonsättare, cyklist och plåtslagare. Där musiken började är andra fristående delen av Lars Sunds Jakobstadstriologi."

I november 2018 nominerades boken till Finlandiapriset.
 
https://www.forlaget.com/bocker/dar-musiken-borjade/

Moa Brännström Ott foto Miki Anagrius

Moa Brännström Ott, foto Miki Anagrius.

Moa Brännström Ott har skrivit boken "Trä", som lär ut grundläggande snickerikunskaper "för att kunna inreda hemmet med personliga och vackra bruksföremål. Med utgångspunkt i bokens 20 projekt, anpassade för dig som kanske inte rört en såg sedan träslöjden, guidas du steg för steg igenom de tekniker som gör dig till vän med sågar, hyvlar, tvingar och stämjärn".
 
Moa är bosatt i Stockholm frilansar som finsnickare och arbetar mest med specialritade möbler och objekt till bland annat restauranger och konstnärer. Ofta arbetar hon tillsammans med formgivare, framförallt designgruppen Uglycute. Hon har en examen från Capellagårdens utbildning i möbelsnickeri.
 
Under författarbesöken kommer hon att berätta utifrån boken samt ha praktiska inslag.
 
https://www.nok.se/titlar/allmanlitteratur-illustrerad-fack/tra/