Litteraturkarusellen våren 2017

Varje höst och vår besöker två författare länets folkbibliotek i det vi kallar Litteraturkarusellen. Litteraturkarusellen har pågått sedan 2014.

Litteraturkarusellen är ett samarbete mellan Länsbibliotek Uppsala och kommunbiblioteken i Uppsala län. Den är en del av Länsbibliotek Uppsalas litteratursatsning och vårt arbete för biblioteksutveckling. Läs mer under fliken Fortsatt litteratursatsning.

Litteraturkarusellens logotyp

Inför våren 2017 engagerades författarna Henrik Berggren och Elin Cullhed.

Henrik Berggren. Foto: Sofia Runarsdotter

Henrik Berggren (f. 1957) är historiker och författare. Till Litteraturkarusellen tog han med sig den då alldeles färska biografin Dag Hammarskjöld – Att bära världen, som täcker hela Dag Hammarskjölds liv, från barndomsåren i Sverige, tonåren på Uppsala slott, hans okända ämbetsmannaår i Sverige till hans oerhört framgångsrika tid i FN och den för tidiga döden i en flygplanskrasch.

http://www.henrikberggren.net

Länk: ½ minut med Henrik Berggren inför Litteraturkarusellen

Elin Cullhed (f. 1983) är bosatt i Uppsala. Hon är författare, kulturjournalist och lärare på skrivarlinjen på Wiks folkhögskola. Med Gudarna gjorde Elin Cullhed under 2016 en uppmärksammad och hyllad romandebut. Huvudpersonerna Bita, Lilly och Jane är tre sextonåringar som bor i Tierp. Tre starka, utåtagerande och vilsna gudar i ett Tierp som de vill förändra.

https://www.nok.se/Allmanlitteratur/Bocker/Barn-och-Ungdom/Ungdom/Gudarna1/

Länk: ½ minut med Elin Cullhed inför Litteraturkarusellen