Ett axplock ur listan av resmål

Kulturresa för grundskola och förskoleklass

Ta med dina elever på en kulturresa och åk gratis med UL vardagar kl. 9-15. Läs om hur du bokar resan i flikarna här intill. Uppsala län är fullt av fina och spännande kulturplatser.

Nedan presenteras ett axplock av resmålen:

Enköpings museum

Bild på framsidan av Enköpings museum. Foto: Enköpings museum.
Foto: Elisabeth Lindqvist

På Enköpings museum får ni bekanta er med föremål som är allt från tusentals år till några hundra år gamla. Hur levde man förr i Enköping, vad tänkte och gjorde man, vilka saker känner vi igen från vårt eget liv och vilka är annorlunda?
Läs mera på museets hemsida.

Biotopia

Biotopia. Foto: Karolina Vessby
Foto: Karolina Vessby

På Biotopia i Uppsala kan ni titta närmare på den uppländska naturen, undersöka och fundera kring växter, djur och stenarter. Här ställs ni inför kluriga gåtor och får höra om hur landskapet utvecklats genom historien. Och om de fascinerande saker som händer ute i det fria en helt vanlig dag.
Läs mera på Biotopias hemsida.

Upplandsleden

Vägvisare till naturen. Foto: Emelie Runfeldt
Foto: Emelie Runfeldt

Ge dina elever en minnesvärd dagsutflykt. Ta bussen, kliv av vid lämplig hållplats och vandra en bit av Upplandsleden. Vägen går genom skogar, ängar och nära vatten. Ni kan stanna till och titta närmare på stora och små djur och växtlighet. En fin kombination av motion, gruppsammanhållning och upptäckt av naturen.
Hör gärna av dig till info@upplandsstiftelsen.se om du vill ha tips på lämpliga sträckor. Läs mera om de olika etapperna på Upplandsstiftelsens hemsida.

En fullständig lista på resmål med kulturresa hittar du under fliken Lista över resmål.