Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

 

En musikstund som berör - Elin Therese Birkelund & Simon Stålspets

Elin Therese Birkelund och Simon Stålspets

En musikstund som berör med bland annat stämningsfull sång, gitarr och munspel. Folkmusikerna Elin (röst) och Simon (gitarr, munspel m m) framför nyskrivna och traditionella visor och melodier från Norden. De kommer bjuda på både glädjefyllda melodier med rytmer och sväng så det spritter i kroppen men även fängslande melankoliska visor.
Varmt välkomna till en intim konsert med skandinaviska toner!
När och var?
Onsdag 19 september kl 14.30 LAH, Lasarettet i Enköping
Torsdag 20 september kl 15.00 Palliativt centrum, Uppsala
Torsdag 27 september kl 14.00 Sjukhusbiblioteket Ing. 10, Akademiska sjukhuset
Torsdag 27 september kl 15.00 Vårdavdelning 30 A, Akademiska sjukhuset