Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom landstingets vård. Välkommen!

Aktuellt

Hard times hard times - Björn Sjödin, Kjell Grundström & Rick Taub

Hard times- Björn Sjödin, Kjell Grundström och Rick Taub

Bluesdoftande populärmusik från svunna tider ackompanjerade av personliga berättelser serveras av Rick Taub, sång och gitarr, Kjell Grundström, kontrabas och Björn Sjödin, trummor.

När och var?
Onsdag 19 april kl 13.00 Träffpunkt Åpunkten, Enköping
Onsdag 19 april kl 18.00 Rättspsykiatriavd. 5, Ulleråker
Torsdag 20 april kl 14.00 Träffpunkt Skutan, Tierp
Torsdag 20 apri kl 17.00 Träffpunkt Tinget, Uppsala

Drömätaren - Anna Boman Hald & Sabina Agnas

Bild på Drömätaren

Med prinsessan FRIDA som huvudperson berättas en spännande saga som mynnar ut i hur man sover gott på natten. Genom att bjuda in den taggiga GNUTTAN som älskar att mumsa på hemska drömmar skapas berättelsen om den magiska versen som räddar Frida från hemska drömmar. Med klassisk musik och förinspelade ljud skapas en saga med spänning, humor och möjlighet för barnen att lära sig den magiska versen. Barnen får lyssna till klassisk, levande musik på riktigt nära håll.

När och var?
Onsdag 19 april kl 14.00 Lekterapin Ing. 95/96 Akademiska Barnsjukhuset