Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kultur och bildning för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kultur och bildning kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

Aj! Ett plåsterdrama - Teater Martin Mutter

 Teaterföreställningen Aj! ett plåsterdrama

En gång ramlade jag ner från klätterställningen och slog mig på en sax. Det blev hål i huvudet. En gång fick jag en sticka från soffan när jag letade efter en gurka. Varje sår är ett pyttelitet trauma. Varje litet ärr bär på en historia. Kroppen går sönder. Hur kan vi laga den? Världen är full av farliga saker, trappor, saxar och hajar. Det gäller att vara försiktig.  
När och var?
Onsdag 22 januari kl. 14.00 Gymnastikhallen, Lekterapin, Ing. 95/96, Akademiska barnsjukhuset