Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

 


Slöjda med cykelslang och andra spännande material – Kajsa G Sjölén

Slöjd med cykelslang foto: Kajsa G Sjölén
Kan man slöjda med cykelslang? Går det att göra smycken?
Cykelslangsworkshopen börjar kanske med att göra armband eller smycken, små saker, kanske ett pennskrin eller ett mobilfodral. Sen går det att utveckla, göra större korgar, flätade arbeten, tex cykelkorgar.
Här blir det utrymme för fantasin samt att fundera på hur man får idéer och hur olika hantverkstekniker som tex flätning har uppstått.Kom och prova att arbeta i olika material.

När och var?
Onsdag 24 april kl 14.00-15.30 Lekterapin Ing. 95/96, Akademiska Barnsjukhuset

Ladies of hiphop – Uppsala Loves Hip-Hop

Uppsala loves Hip-Hop med Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua

Programmet inleds med ett dansnummer, som tar er på en resa genom hiphopens historia, följt av en dansworkshop. Streetdance är en konstform där individen får ta plats, att uttrycka sig och att kommunicera med andra.
Uppsala Loves Hip-Hop är en dansorganisation som drivs av Mateja Kovacevic & Catarina Zarazua. Tillsammans har de skapat en
streetdance plattform i Uppsala, uppträtt och gett workshops, både i Sverige och internationellt, samt blivit utsedda till årets kreativaste Uppsalabor 2017!
När och var?
Onsdag 8 maj kl 13.00 Träffpunkt Kyrkogatan 17, Enköping
Onsdag 22 maj kl 14.00 Lekterapin Ing. 95/96, Akademiska Barnsjukhuset