Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kultur och bildning för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kultur och bildning kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

 

GUSTAF FRÖDING - Ett visprogram i ord och ton - Gunnar Axelson Fisk

Den unge Gustaf målad av Lars Lerin

Den unge Gustaf målad av Lars Lerin

Följ med på en resa i Gustaf Frödings spår, från barndomens Värmland via Uppsala till hans död i Stockholm. En resa kantad av sång och musik,humor och allvar. Ur programmet; Strövtåg i hembygden, Kung Liljekonvalje och till Det var dans bort i vägen. Av och med; Gunnar Axelson Fisk, sångare i Vibafemba, med rötter i västra Värmland.

När och var?
Torsdag 17 oktober kl. 15.00 Palliativt centrum, Uppsala
Onsdag 13 november kl. 13.30 Träffpunkt Skutan, Tierp
Onsdag 13 november kl. 15.00 Geriatrikavdelning 2, Tierp
Tisdag 19 november kl. 15.00 Caféet ing. 78/79, Akademiska sjukhuset
Torsdag 21 november kl.14.30 LAH, Lasarettet i Enköping 

En fantastisk liten kabaré- Uppsalas Fria Teater

Uppsalas Fria Teater, med Andrea Geurtsen och Mats Tielman Lindberg

Det blir en halvtimmes teater, musik och konster i klassisk kabaretform med makalösa nummer, nakna damer och falsk marknadsföring! Uppsalas Fria Teater, med Andrea Geurtsen och Mats Tielman Lindberg, bjuder på ett urval från tidigare revyer och föreställningar där det får plats med både sånger av Jaques Brel, clown, trolleri och Shakespeare.
När och var?
Onsdag 23 oktober kl. 14.00 Sjukhusbiblioteket Ing. 10, Akademiska sjukhuset
Onsdag 23 oktober kl. 16.00 Träffpunkt Tinget, Uppsala