• Skapa Dans 2014
  • Skolelever Heby
  • Nätverk
  • Blomsterplantering 2015
  • 12m2 Två dansare ute
  • Lärarfortbildning Eva Perbrand Magnusson
  • Danssommarjobbet2017

Kulturenheten Dans

Danskonsulenten och danspedagogerna vid Kulturenheten jobbar för utveckling av dans som konst- och uttrycksform, med ett regionalt uppdrag där barn och ungdomar står i fokus. Vi verkar för att främja, bredda och stärka dansen i länet

Aktuellt


Utlysning av dansresidens sommaren 2018

Region Uppsala utlyser ett residens inom danskonstområdet. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat. Danskonstnärer från hela Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är den 25 mars.


Dans om konstnären Siri Derkert på Uppsala konstmuseum 22 mars

Under fem års tid har koreografen och dansaren Teresia Björk arbetat med en trilogi om konstnären Siri Derkert (1888–1973), en av modernismens pionjärer och frontfigurer i Sverige. Efter Etsningar 4 november och Without Name den 8 februari blir nu danstrilogin komplett när föreställningen Vi-We-Nous ges den 22 mars på Uppsala konstmuseum.


Dans för äldre – Seminarium steg 2, 15 mars

Dansen har en tertiär prevention som kan göra att äldre håller sig friskare. Kulturenheten arrangerar en heldag med Hugo Tham, dansutvecklare från Region Halland med 35 år av scenisk och pedagogisk erfarenhet i ämnet utforskande dans för äldre och dans för Parkinson.


Uppsala Loves Hiphop deltar i årets mentorskapsprogram i dans

Kultur och bildning har utsett 2018 års deltagare i mentorskapsprogrammet inom dans. Årets adept är dansföreningen Uppsala Loves Hiphop som drivs av Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua.


Se tidigare aktiviteter här

Kontakta oss

Eva Forsberg Pejler
Danskonsulent
018-611 62 62
eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

Ellen Sterby
Danspedagog
018-617 62 60, 072-141 30 64
ellen.sterby@regionuppsala.se

Följ oss
Instagram: kulturenheten.regionuppsala
Facebook: Kulturenheten - Region Uppsala
Mailutskick: kontakta eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se