• DSJ-18
  • Nätverk

Kulturenheten Dans

På Kulturenheten dans jobbar en danskonsulent och en danspedagog. Vi jobbar med regional utveckling av dans som konst- och uttrycksform, vi vill öka kunskapen om dans och stärka de professionella utövarna. Verksamheten vänder sig till de professionella utövarna med t.ex. kompetensutveckling, nätverksträffar, workshops, mentorskapsprogram och residens. Mot barn och unga arbetar vi med att stärka och utveckla det egna skapandet genom projekt som Dansa!, Skapa dans, Danssommarjobbet och Dans i Botaniska trädgården.

Vi jobbar också mot institutioner och arrangörer i länet. Region Uppsala är part i det nationella turnénätverket Dansnät Sverige med Uppsala Konsert & Kongress som samarbetspart. Det gör det möjligt att presentera internationell och nationell dans kontinuerligt på UKK och bygga upp en publik.

Aktuellt

 


Region Uppsalas dansresidens 2019 går till Anna Pehrsson

Anna Pehrsson tilldelas Region Uppsalas residens inom området danskonst 2019. Anna har en gedigen bakgrund som dansare och har bland annat varit anställd vid Cullbergbaletten, Alias Compagnie i Schweiz och Stockholms stadsteater. Sedan 2016 är hon verksam som frilansande dansare och koreograf.


Skapa Dans 2019 avgjord

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare i åldern 14-22 år. Årets regionstävling för Skapa Dans Uppsala/Västmanland avgjordes 30 mars på Uppsala Konsert & Kongress där tio bidrag, inom olika dansstilar, deltog. Tävlingsbidragen bedömdes av en jury som bestod av Olof Westring, som arbetar på Dans i Nord och Kungliga Operan, Minna Krook, koreograf, och Anna-Karin Fredriksson, danskonsulent i Västmanland. Juryn utsåg stycket "Come out and play" till vinnare, dansat och koreograferat av Isak Mård och Melba Törnqvist, båda 14 år gamla. Vinnarna får representera Uppsala län och Västmanland i riksfinalen av Skapa Dans som går av stapeln i november.

Kontakta oss

Eva Forsberg Pejler
Danskonsulent
018-611 62 62
eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

Erika Thalinsson Ranhagen
vik. danspedagog
018-611 62 57, 070-520 28 96
erika.thalinsson.ranhagen@regionuppsala.se

Ellen Sterby
Danspedagog
018-617 62 60, 072-141 30 64
ellen.sterby@regionuppsala.se

Följ oss på

facebook instagram