Estetiska kurser

Kreativitet och konstnärligt undersökande står i centrum på Wiks folkhögskola. Här finns fem ettåriga estetiska kurser: konst- teater- musik- och skönlitterärt skrivande samt ett konstnärligt fördjupningsår.

Totalt studerar cirka 100 deltagare på de estetiska kurserna. De flesta bor på skolans internat men ett antal deltagare pendlar med lokalbuss från Uppsala. Med bil eller buss tar det cirka 20 minuter till Uppsala. Alla har möjlighet att utnyttja skolans lokaler och verkstäder.

Majoriteten av skolans lärare är själva verksamma som författare, musiker, skådespelare eller konstnärer. Vi har flera olika samarbeten mellan linjerna. Vi samarbetar för att vi ser att samtidskonsten ofta är konstartsövergripande men också för att skapa insikt och förståelse för och mellan de olika konstarterna. Det skapar en öppen och generös stämning på skolan.

Wik ligger fantastiskt vackert vid just en vik av Mälaren. 1926 flyttade skolan in i den medeltida borgen som reser sig vid strandkanten. Idag har vi betydligt mer funktionella lokaler men kan fortfarande ha en eller annan festlighet i borgen.

Kurstid 2019/2020

Ht 2019: 26/8 - 19/12
Vt 2020: 7/1 - 20/5

Omdömen och intyg

På folkhögskolan sätts inga betyg. Istället får du som studerar på estetiska kurserna ett intyg efter avslutad utbildning.

Studiefinansiering

Kontakta CSN för olika alternativ. CSN kundtjänst tel. 0771-276 000 eller www.csn.se

Skolans allmänna behörighetsgivande kurser ges på filialen Uppsala folkhögskola.

 

 

Följ oss