Använd QR-koder för delaktighet och tillgänglighet

Workshop på infoteket

Med QR-koder kan du göra information tillgänglig precis där någon behöver den. Du kan exempelvis använda koderna till att presentera ljud- och filmklipp, skriftliga instruktioner eller webbsidor. Men det är bara fantasin som sätter gränser för vad de kan användas till. På workshoppen får du lära dig att skapa egna QR-koder med appen Cloud QR. Vi ger även inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder för ökad delaktighet och tillgänglighet.

Appen Cloud QR finns för både Android och iOS (iphone/ipad) och kostar 40 kr på App Store och Google Play.

Upplägg

Workshopen innehåller en teoretisk genomgång och praktiska övningar där du i egen takt får prova på.

Övningarna bygger på att du tar med egen smart telefon eller surfplatta.

Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 D i Uppsala.

Workshoppen är kostnadsfri .

För grupper

Under hösten 2018 erbjuder vi grupper att boka workshop på en tid som passar bäst för gruppen.
Anmäl intresse med e-post till infoteket@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 77.
Uppge vilken workshop det gäller, var gruppen kommer ifrån, antal deltagare och önskemål om tidpunkt.

För enskilda

För dig som inte har möjlighet att komma tillsammans med en bokad grupp försöker vi erbjuda andra sätt att ta del av innehållet i workshopparna. Kontakta infoteket så försöker vi hitta ett sätt som passar dig.

Anmäl intresse med e-post till infoteket@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 77.