Ladda ner och lyssna på talböcker med appen Legimus

Workshop på Infoteket

Har du en läsnedsättning eller en funktionsnedsättning som gör det svårt att läsa? Då kanske talböcker är något för dig. Med appen Legimus kan du ladda ner och lyssna på böcker i din mobiltelefon. Vi visar hur du gör och hjälper dig att komma igång! Ta med den telefon eller surfplatta som du vill lyssna med. Du behöver också en e-postadress så att vi kan registrera dig som låntagare för talböcker. För att få låna böcker från Legimus måste du ha en läsnedsättning.

Appen Legimus finns för både Android och iOS (iphone/ipad).

Upplägg

Workshopen innehåller en teoretisk genomgång och praktiska övningar där du i egen takt får prova på.

Övningarna bygger på att du tar med egen smart telefon eller surfplatta.

Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 D i Uppsala.

Workshoppen är kostnadsfri .

För grupper

Under hösten 2018 erbjuder vi grupper att boka workshop på en tid som passar bäst för gruppen.
Anmäl intresse med e-post till infoteket@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 77.
Uppge vilken workshop det gäller, var gruppen kommer ifrån, antal deltagare och önskemål om tidpunkt.

För enskilda

För dig som inte har möjlighet att komma tillsammans med en bokad grupp försöker vi erbjuda andra sätt att ta del av innehållet i workshopparna. Kontakta infoteket så försöker vi hitta ett sätt som passar dig.

Anmäl intresse med e-post till infoteket@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 77.