Yrkeshygieniker/arbetsmiljöingenjör

Referensnr AS702/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Arbets- och miljömedicin
Vår verksamhet
Arbets- och miljömedicin vid Akademiska sjukhuset är Region Uppsalas, Region Dalarnas, samt Region Gävleborgs gemensamma resurs. Verksamheten bedriver kvalificerad riskbedömning, patientutredning, information och utbildning inom området arbets- och miljömedicin. Dessutom ges service i sådana frågor åt hälso- och sjukvården, statliga och kommunala verksamheter, arbetsplatser samt enskilda. Arbets- och miljömedicin utgör också en forskargrupp inom institutionen for medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet.

Ditt uppdrag
Vi söker nu en yrkeshygieniker eller arbetsmiljöingenjör till vår verksamhet på Arbets- och miljömedicin i Uppsala dit patienter remitteras med frågeställningar relaterade till en arbets- eller miljömedicinsk exponering. Bland huvuduppgifterna är att träffa patienter som kommer till vår mottagning och bistå läkarna med en utredning om patientens exponering. Det innebär att utifrån tillgängliga mätdata och annan information göra en exponeringsutredning samt bedöma om, och i så fall i vilken omfattning, som en individ eller en grupp människor exponeras för riskfaktorer i en arbets- eller miljömedicinsk frågeställning. Tjänsten omfattar bl.a. följande arbetsuppgifter;


  • Göra exponeringsutredningar och bedömningar i enskilda ärenden med avseende på människors exponering, t.ex. på arbetsplatsen eller i hemmiljön.
  • Svara på frågor från myndigheter (statliga verk, länsstyrelser, landsting och kommuner), företagshälsovård och allmänhet.
  • Delta i teamutredningar av enskilda patienter där hygienikern ansvarar för exponeringsutredningen och läkaren för bedömning av exponeringens effekt på hälsan.
  • Förebygga miljörelaterad ohälsa genom att sprida kunskap.
  • Delta samt medverka i undervisning och seminarieverksamhet som anordnas av Arbets- och miljömedicin.


Dina kvalifikationer
Sökande skall ha en relevant akademisk utbildning från teknisk högskola eller universitet och ha goda kunskaper om kemiska och fysikaliska miljöfaktorer. Dokumenterad erfarenhet av exponeringsbedömningar i arbetsmiljö och miljö liksom forskningserfarenhet samt vana vid att föreläsa/undervisa är meriterande. God förmåga till kommunikation i tal och skrift på svenska och god förståelse av engelska är ett krav. Körkort är ett krav då resor förekommer frekvent i tjänsten.

Som person är du analytisk och systematisk med god förmåga att söka och bedöma vetenskapligt grundad kunskap. Du ska ha god samarbetsförmåga samt tycka om att arbeta i team men du måste också kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs

Vi erbjuder
Anställningsformen är tills vidare. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstider är heltid kontorstid, med vissa krav på kvälls- och flerdygnsförrättningar i tjänsten.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?
Verksamhetschef, Teresia Nyman, 018-611 36 48
Facklig företrädare SACO och skyddsombud: Helena Fornstedt, yrkeshygieniker,018-611 38 69

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad den den 16 juli 2019 av AS/Margareta Markgren