Utlysning av dansresidens sommaren 2018

02 februari 2018

Eric Sahlström Institutet i Tobo
Eric Sahlström Institutet i Tobo

Region Uppsala utlyser ett residens inom danskonstområdet. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat. Danskonstnärer från hela Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är den 25 mars.

Praktisk information

Residenset är förlagt till Eric Sahlström Institutet i bruksorten Tobo, Tierps kommun, cirka 8 mil norr om Uppsala. Institutet ligger nära tågstationen i Tobo och är naturskönt beläget i vad som på 1800-talet var ett jaktslott.
Eric Sahlström Institutet är ett nationellt centrum för dans och folkmusik, där det har bedrivits utbildningar av högsta kvalitet sedan 1998. Institutet driver även nätverk och projekt som stärker och utvecklar, synliggör och sprider genrerna folkdans och folkmusik.

Dansstudion är utrustad med musikanläggning och ett fantastiskt dansgolv. Studion är belägen i det gamla jaktslottets festsal, där rymd och ljus är tongivande.
I residenset ingår boende för max 5 personer, mat, dansstudio samt ett stipendium på 40 000 kr. Alla professionellt verksamma koreografer/danskonstnärer i Sverige är välkomna att söka vårt residens. De sökande kan även bjuda in medsökande från andra konstområden som musiker, kompositör, dramaturg eller liknande.
Residensperiod: Vecka 24 och 26, måndag till fredag totalt 10 dagar.

Det här ingår i residenset

I residenset ingår boende, mat på Eric Sahlström Institutet och ett stipendium om 40 000 kr för en tvåveckorsperiod. Residenset är inte publikbaserat. Residenset bekostar inte resor, det ingår i stipendiet.
Skriv ett kortfattat brev om vem du är, vilken verksamhet du bedriver och varför du söker residenset. Beskriv vad det är du/ni vill utveckla inom residenset. Bifoga CV.

Ansökan senast 25 mars

Skicka din ansökan till Kultur och bildning, Eva Forsberg Pejler, 751 85 Uppsala senast den 25 mars. Det går också bra att ansöka via e-post. Skicka då din ansökan till kultur@regionuppsala.se med ärendetext "Residens dans".
Deltagare för residenset utses inom 4 veckor efter sista ansökningsdag utifrån inkomna ansökningar.

Frågor

För frågor kontakta danskonsulent Eva Forsberg Pejler på tfn 018-611 62 62,
070-390 6262 eller e-post eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se