Tre dimensioner av konst – ny utställning på Offkonsten! c/o Teatergalleriet

06 februari 2019

Skulpturer har till skillnad mot tvådimensionella konstverk en kropp – en volym påverkar hur vi rör oss i rummet och hur vi uppfattar rummet. På så sätt kan tredimensionella verk få en tydlig roll som med- eller motspelare, någon att samtala med eller lyssna till.

I årets första utställning visas konst med höjd, bredd och djup – tredimensionella verk i skiftande material och teknik. Dagarna i Kyoto av Bianca Maria Barmen (2015). Foto: Stewen Quigley.Skulpturerna finns i Uppsala kommuns och i Region Uppsalas offentliga samlingar. Färdiga konstverk som är inköpta eller konstverk skapade specifikt till en plats. De utplacerade skulpturerna bidrar till att synliggöra både verksamheten och rummen. Det kan vara i väntrummet till en vårdcentral eller matsalen i en skola.

Utställningen visas 14 februari till 10 mars, och finns en trappa upp i Uppsala stadsteater.
Galleriet har öppet när teatern är öppen, och har fri entré. Välkomna!

Offkonsten! c/o Teatergalleriet

Offkonsten! c/o Teatergalleriet är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Kulturenheten, Region Uppsala. Här visar vi utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst – idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna.

På bilden ser vi Dagarna i Kyoto av Bianca Maria Barmen (2015). Foto: Stewen Quigley.