Noomaraton – 20 år!

24 juli 2019

Noomaraton - tävling i spontanfilm öppen för alla

Nu är det snart dags för Kulturenhetens maratontävling i spontanfilm som äger rum helgen 31 augusti – 1 september! Alla är välkomna att delta - gammal som ung, amatör som proffs - i denna tävling mot klockan. Noomaraton är en regional filmtävling på tid som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år.

I år fyller tävlingen 20 år! Alla är välkomna att delta och deltagande filmlag, om max 4 personer, har 24 timmar på sig att göra en film utifrån de hemliga förutsättningarna:
- Ett tema
- Tre platser
- Tre föremål.
Den färdiga filmen får vara max 5 minuter. De tävlande filmerna visas sedan på Slottsbiografen under Kulturnatten i Uppsala, lördag 14 september. En jury utser då två vinnarfilmer som kvalificeras till att delta i riksfinalen, på Filmhuset i Stockholm lördag 5 oktober.

Läs mer på www.regionuppsala.se/noomaraton och anmäl ditt lag senast 30 augusti!!