Konstutställning på Offkonsten flyttad till webben

26 mars 2020

Bodymap av Sirous Namazi. Foto: Q Image

På grund av rådande situation med covid-19 håller utställningen "Att våga behålla sig själv – om konstnärliga processer" på Offkonsten! c/o Teatergalleriet stängt. Men samtliga filmer från utställningen finns nu att se via Kultur och bildnings kanal på YouTube.

Vi får följa konstnärerna Andreas Eriksson, Astrid Göransson, Sirous Namazi, Sari Palosaari, Catrin Andersson och konstnärsduon In Every Tree i deras arbete kring framställandet av respektive konstverk till ingång 100/101 på Akademiska sjukhuset. I personliga möten berättar konstnärerna om deras ingångar till arbetena och vikten av att våga behålla sig själv i processen. Allt dokumenterat och producerat av produktionsbolaget Skaparkraft Film & Musikproduktion.

Utställningen "Att våga behålla sig själv – om konstnärliga processer" öppnade den 10 mars och tanken var att den skulle pågå till och med 14 april på Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53, Uppsala. Nu finns de utställda filmerna alltså att se på webben.

Se filmerna

Klicka här och se de sex filmerna på Kultur och bildnings YouTube-kanal Uppkulturen.

Offkonsten! c/o Teatergalleriet

I Offkonsten! c/o Teatergalleriet visar vi utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst: idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna. Under 2020 samarbetar Uppsala kommun/Enheten för offentlig konst med Region Uppsala/Kulturutveckling genom utställningar med gemensamma teman och samtal kring konst i offentlig miljö.

Har du frågor om Offkonsten! c/o Teatergalleriet? Kontakta:

Katarina de Verdier, bildpedagog Offentlig konst, Uppsala kommun,
018-727 82 05, katarina.de-verdier@uppsala.se,
Johannes Ehnsmyr, tf. enhetschef Kulturutveckling, Region Uppsala, 018-617 62 61, johannes.ehnsmyr@regionuppsala.se,

På bilden ser vi verket Bodymap av Sirous Namazi. Foto: Q Image.
© Sirous Namazi/Bildupphovsrätt (2020)Logotyper för Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Region Uppsala