Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom landstingets vård. Välkommen!

Aktuellt

Frank Sinatra och hans jazzsånger-
Rikard Arnberg och Staffan Bråsjö

Rikard Arnberg och Staffan Bråsjö

Den fantastiska sångaren Rickard Arnberg och hans lyhörda pianist Staffan Bråsjö bjuder på ett färgsprakande program med välkända sånger från Frank Sinatra och storbandens glamorösa tid. Under konserten tolkas kända örhängen som "Fly me to the moon" och " My way" på ett stiltroget men ändå högst personligt vis som inte lämnar någon oberörd. Come fly with us!

När och var?
Tisdag 21 mars kl 15.00 Palliativt centrum. Uppsala
Onsdag 22 mars kl 13.00 Träffpunkt Åpunkten, Enköping