Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom landstingets vård. Välkommen!

Aktuellt

Dip-Dop med Uppsala loves hip-hop

Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua

Uppsala loves hiphop är en dansorganisation som drivs av Mateja Kovacevic & Catarina Zarazua. De inleder med dansnummer "Dip Dop" och sedan visar och berättar de om olika hiphop & house steg. "Streetdance är en konstform där individen får ta plats, att uttrycka sig och att kommunicera med andra."

När och var?
Onsdag 22 mars kl 14.00 Lekterapin Ing 95/96 Akademiska sjukhuset
Torsdag 23 mars kl 17.00 Träffpunkt Tinget, Uppsala

 

Magi och trolleri - Johan Ståhl

Johan Ståhl

Johan Ståhl, svensk, nordisk och italiensk mästare i trolleri och ansvarig för Uppsala Magic & Comedy, bjuder på en Close-up föreställning. Detta är en form av magi som upplevs extra starkt eftersom showen sker så nära åskådarna.

När och var?
Onsdag 22 mars kl 18.00 Rättspsykiatrinavd 5. Ulleråker

Slöjdworkshop - Länshemslöjdkonsulenterna

Slöjd

Länshemslöjdskonsulenterna erbjuder en stund för hand och tanke när deltagarna i workshopen får möjlighet att skapa i olika material.

När och var?
Torsdag 23 mars kl 14.00 – 16.00 Träffpunkt Skutan, Tierp